Rätt eller fel?

 

Hannas semester

   
 

Hanna är 23 år och bor i en lite lägenhet i Tumba. Den är på två rum och kök. Hon jobbar i en klädaffär i stan. Hon trivs där och hon har flera kompisar. Hanna har haft fyra veckors semester i juli.

 

Första veckan hälsade hon på sina föräldrar. De bor i Nyköping. Det ligger ganska nära Stockholm. Hon stannade hos de i tre dagar. Det var roligt att träffa mamma och pappa. De pratade mycket och tog några promenader och tittade i affärer.

 

Hanna hjälpte mamma att städa i garderoben. Föräldrarna har många gamla kläder som de inte använder.

 

Andra och tredje veckan åkte Hanna till Grekland. Hon älskar Grekland. Hon åkte först till Aten. Sedan åkte hon båt och besökte några öar. Där stannade hon och bodde på hotell några dagar.

 

Hon besökte många vackra platser. Hon badade, solade och åt god mat. Hon träffade också många trevliga människor. Hon läste också en spännande bok.

 

Många människor är rädda för att resa ensamma, men Hanna tycker att det är skönt, för det finns ingen hon kan bråka med. Hon kan göra som hon vill.

 

 

 

Fjärde veckan var hon hemma. Hon målade om i sovrummet. Förut var sovrummet grönt men Hanna målade vitt. Nu är det mycket ljusare, precis som i Grekland.

 

Hanna träffade också några kompisar. De gick ut på stan och handlade. Sedan åt de god mat på någon restaurang. Hon gick också på bio och tittade på en film.

 

Det är skönt att ha semester. Fyra veckor är lagom, tycker Hanna. I morgon jobbar hon igen. Det ska bli kul att träffa kompisarna i affären igen, tycker Hanna.

 

 

 

     
 

Rätt eller fel?

R eller F?

     
  1. Hanna har semester i juli.
  2. Hannas föräldrar jobbar i en klädaffär.
  3. Hanna åkte till sina föräldrar på semestern.
  4. Hanna åkte med mamma till Grekland.
  5. Hanna var i Grekland i två veckor.
  6. Hannas sovrum är grönt nu.