Läsförståelse – Rätt eller fel?


   
  Hanna får en hund


Hanna är fyller snart tolv år och bor i Tungelsta. De är fyra personer i familjen. Hon har en bror som heter Jens och är fyra år äldre.

 

  Hanna slutade tidigt på torsdagar. Hon brukade gå långsamt hem, men i dag skyndade hon sig. De skulle skaffa en hund. Mamma hade tagit ledigt för hon skulle åka till uppfödaren för att hämta hunden. De skulle köpa en liten pudel. Nu längtade hon väldigt mycket. Det skulle vara jättespännande att få en liten hund i familjen.
Mamma och hon hade bestämt att de skulle köpa en hund. Pappa tyckte att det var onödigt och Jens var ganska ointresserad.

 

När hon kom hem var det tomt i huset. Hon blev förvånad eftersom mamma hade sagt att de skulle vara hemma. Hon visste inte vad hon skulle göra. Nu blev hon lite arg. Hon satte sig i soffan och började titta på TV. Det var en amerikansk tv-serie om läkare.

 

Efter en stund kom mamma hem. Hon hade varit ute med hunden. Nu fick Hanna äntligen träffa den. Den var jättesöt. Hunden hade stora fina ögon och jättefina öron. Hon klappade hunden över ryggen och den slickade hennes hand. Nu var hon lycklig.

 

Mamma sa att hunden hade lite ont i magen, men att det kanske bara var för att bilresan från uppfödaren var lång. Nu skulle hunden sova en stund. Sedan skulle den få lite mat. Hanna kramade mamma och sa att hon var jätteglad. Mamma sa att Hanna måste vara försiktig eftersom det bara var en valp. Hanna lovade det.

 

 


Är det rätt eller fel? - Skriv R eller F i rutan.
 

 1. Hanna bor ensam med mamma och pappa.
 2. Hanna är elva år.
 3. Hanna är tolv år.
 4. Hanna har snart födelsedag.
 5. Hennes bror är 17 år .
 6. Det är tisdag.
 7. Hanna gå hem men i dag cyklar hon.
 8. Hon hade bråttom hem i dag. 
 9. Det var pappa som ville ha hund.
 10. Ingen var hemma här hon kom hem.
 11. Mamma var hos läkaren
 12. Hanna blev jätteglad när hon fick se hunden.
 13. Hunden var ful
 14. Mamma hade ont i magen.
 15. Hunden var en valp.
 16. Hunden måste äta först. Sedan skulle den sova.